Stäng

Vikingsunbloggen

Nu är kampanjen avslutad och vi har ett resultat!

Satake och Kitchentime har som tidigare nämnts haft en kampanj under September
månad där 10% av den totala försäljningen doneras till Barncancerfonden. 

Försäljningen slutade på totalt 430 272 kronor vilket genererar en donation från
Vikingsun och Kitchentime till barncancerfonden på hela 43 027 kronor!

 

 

 

 

Admin 2021-10-07

ÅRETS JULKLAPP - SATAKE HOUCHO SET MED SANTOKU & NAKIRI I BALSABOX MED MYNT

Serien Houcho (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. Houcho är vår bäst säljande knivserie.

 

Varför inkludera ett mynt när du ger bort en kniv?
I varje presentbox av balsaträ i serien Houcho ingår en japansk Yen. Av anledningar som historiker inte kommit helt överens om - långt tillbaka för hundratals (kanske tusentals) år sedan - trodde folk att gåvan av en kniv innebar otur för förhållandet.

Med andra ord skulle kniven metaforiskt “klippa” banden som binder två personer samman. Denna påverkan är ännu värre om mottagaren är din partner- vissa tror att kärleken snart kommer att upphöra efter att kniven ges i present eller att en kniv som bröllopspresent kommer att bryta äktenskapets band.

Det var därför, långt innan rationalitet och vetenskap började ersätta vidskepelse, traditionen började där de som ger en kniv också fäster ett mynt på bladet eller inkluderar det med gåvan. Mottagaren av kniven ger sedan slanten till gåvogivaren, vilket "betalar" för kniven och på så vis behålls förhållandet intakt.

Så förutom att ge mottagaren en chans att symboliskt köpa bladet med ett mynt, kan myntets lycka även bryta knivens otur. Myntet gör också din redan utmärkta present så mycket mer minnesvärd!

 

Admin 2021-09-07

Köp en vara från Satake under September & vi skänker 10% till Barncancerfonden

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå bildar de orden den vanligaste dödsorsaken för barn 1–14 år i Sverige.
Men det finns hopp. Tack vare forskningen överlever idag 85 procent av barnen som drabbas. I september,
barncancermånaden, kraftsamlar vi i kampen mot barncancer - hjälp till att hålla cancer borta från barn du med!

Vi på Satake kommer tillsammans med KitchenTime kommer under September månad att 
skänka 10% av vår försäljning av Satakes produkter till Barncancerfonden. Detta blir vårt bidrag under barncancermånaden,
så vi hoppas att du vill vara med oss på vägen och göra ett köp som verkligen gör skillnad.

Stort Tack!

 

Köp SATAKE produkter på Kitchentime>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2021-09-03

Svenska Dagbladet ”Innovativa företag”

Vikingsun och Satake är väldigt stolta att bli uppmärksammade i Svenska Dagbladets upplaga av ”Innovativa företag”
på sida 7 by Wendelin Media! Ladda ner hela uppladan här>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2021-09-02

Satake Outdoor Collection

SATAKE OUTDOOR COLLECTION   

Att mat smakar bättre och är roligare att tillreda utomhus är säkert ingen nyhet för dom flesta, 
men det är Vikingsuns nya Outdoor collection by Satake! 

Vi har laddat upp med massor av spännande nyheter för att förgylla friluftshuslivet genom att ta matlagning
utomhus ett steg längre. Vår tanke är att uppgradera den traditionella matsäcken som kanske vanligtvis består
av några smörgåsar
och en termos med varm choklad till en mer sofistikerad matlagning över tex. öppen eld.

Självklart passar även vår outdoor serie för det vanliga traditionella hemmet eller på landstället med trädgård,
och vissa produkter som vårt stekbord kan användas inomhus på en vanlig spis.

Smaklig måltid!

Ni kan se en sneak peek på några utav nyheterna nedan och alla produkter hittar ni här>

Smashburger/Hamburgepress

Smashburger/Hamburgepress

Smash Burgers - inga problem! Satake har tagit fram en köttpress som är perfekt för kött och hamburgare.
Till skillnad från många andra köttpressar så är denna helt flat på undersidan vilket är perfekt för just smashburgare.
Bakplåtspapper eller smörpapper används mellan press och kött så fastnar inget.

Tvåsidig Grillplatta/Stekbord

Tvåsidig Grillplatta/Stekbord

Vändbart stebord / Grillplatta. Ett mycket användbart vändbart stekbord som kan användas på grillen eller direkt
på öppen eld,
men även på gamla spisar, gas & induktion. Ena sidan är försedd med grillränder som ger grönsakerna
och köttbiten det snygga grillmönstret, den andra sidan är flat och är perfekt för att göra till exempel smashburgers
eller steka mjukare råvaror som annars lätt fastnar.

Vildmarksyxor

Vildmarksyxor

Yxorna i olika storlekar har en hammare på klacken och kraftigt skaft i glasfiber med specialgrepp
för att spänta tändved och annat finlir. Yxan är perfekt i både skogen och på campingplatsen.

Tripodställ Med Kätting

Tripodställ Med Kätting

Stor Tripod XL för utomhusanvändning. Placeras över ett stort eldfat eller direkt över öppen eld.
4 st kättingar med krokar ingår för att hänga gryta. 

Svampkniv Med Svinborst

Svampkniv Med Svinborst

Smidig fällbar svampkniv i klarröd färg så den lätt hittas bland mossa och löv på skogspromenaden.
Bladet fälls in enkelt, med spärrläge för att inte riskera att skada fingrarna. Svampborste av svinborst på handtaget.
 

 

Alla produkter hittar ni här>

 

Admin 2021-09-01

BEHOV AV FLERA STEKPANNOR

 

"Det är bra att ha mer än en stekpanna, behovet finns för flera olika storlekar."

Serien med stekpannor från Satake spänner från 20 cm – 32 cm. De är tillverkade i så kallad lättviktsgjutjärn -
gjutjärnspannor där man håller ner vikten genom att ha tunnare kanter och handtag i rostfritt stål istället för gjutjärn.

 

 

Stekpannorna har en Honeycomb-mönstrad stekyta med Whitford Xylan-beläggning. 
Whitford Xylan Coating är en patenterad non-stickbeläggning som utklassar allt vi tidigare provat.

 

Honeycomb-ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger utmärkt stekyta.
Stekpannan kombinerar de suveräna egenskaperna hos en gjutjärnspanna med fördelarna av non-stick-beläggning.
Ta en titt på videon som förklarar fördelarna med ytans beläggning och mönster nedan.

 

 

"Det är råvaran man tillagar som avgör vilken storlek på stekpanna man ska använda."


20 cm Stekpanna

 

Är det små fina pannkakor eller ett par stekta ägg så använder man den smidiga 20-cenitmeterspannan.
Många gånger har man bara det lilla tillbehöret kvar att steka eller hetta upp till middagen och då är det perfekt med en liten och snabb panna.

 

En frasig sandwich, amerikanska pannkakor, en näve champinjoner eller lite bacon går på ett kick.

 

"Ergonomiskt är de fantastiska att jobba med. Det är lätt att svänga runt i dem."


24 cm Stekpanna

 

Kanske är det dags att laga mat för två i kväll? Handlederna är lite trötta efter dagen men vi vill så klart alltid ha vällagad mat.
Ta då fram den smidiga pannan utan överdriven storlek och känn dig fri att vända runt som en mästerkock.


26 cm Stekpanna

 

En panna som trots sin storlek sällan känns för liten. Perfekt till att bryna på ett par saftiga köttbitar eller färska fiskfiléer som vill ha lite ösning och omsorg.
Är det torsdag så är det kanske läge att vända några lagom stora pannkakor eller kanske några frasiga rårakor.

 

 

"De tål hård belastning. Man kan använda alla redskap i dem."


28 cm Stekpanna

 

Ska man bryna på ett större köttstycke så funkar inte de minsta pannorna, då får man gå upp i storlek. 28 centimeterspannan gör allt och
räcker gott åt de flesta, en riktig allround panna. Nu har du storleken som tar en ordentlig wok med nudlar och grönsaker mm utan problem.
Vänd ihop en läcker Pad Thai för fyra eller en rejäl laddning köttbullar till julbordet.


30 cm Stekpanna

 

I en 30-centimeters får man yta och kraft som bryner upp vilken söndagsstek som helst. En hungrig familj kan börja tänka ”allt i en panna” som räcker gott.
Den som uppskattar att ha ett mindre stekbord som på restaurang har nu det i sitt eget kök. Här finns det plats för en Biff Rydberg eller att
bryna upp ordentligt med grönsaker eller karamellisera en rejäl högrev till helggrytan.

 

"Hög kvalitet, bra användarvänlighet och ger ett fantastiskt bra resultat."


32 cm Stekpanna

 

Nu har du ett stekbord hemma. Storleken för att du kan bryna olika råvaror för sig och sedan vända ihop till en pytt eller kanske en riktigt fin Boeuf Bourguignon.
Imponera med stekpannan mitt på bordet vid servering av dina kulinariska skapelser. Inte bara yrkeskocken behöver stora pannor i dagen läge.
Även hemma vill man kunna känna sig trygg med att ytan alltid räcker till vad du än ska laga och då har du det i denna maximerade 32-centimeterspanna.

 

 

30 cm Traktörpanna med ugnssäkert glaslock.

 

Missa inte heller Satake Traktör i samma utförande som stekpannorna, ett absolut måste i köket. 
Köttfärsås har aldrig varit lättare att göra. De höga rundade kanterna gör det lätt att blanda runt och koka grytor,
samtidigt som stekytan är perfekt för att bryna och karamellisera. Paellan sitter inte fast och serveras gärna rätt och slätt ur sin panna.
Risotto till hela familjen helt plötsligt? Javisst! Tempura, friterad kyckling, langos, pommes frites - här är pannan.

 

Citat i inlägget från Håkan Thörnström, Thörnströms Kök.

 

 

 

 

Admin 2021-03-23

SATAKE - SKARP MÅNGFALD

 

När man sätter upp tavlor – Då måste ju inte alla tavlor vara från en och samma konstnär, i en och samma stil, i exakt likadana ramar.
Att hänga sina knivar på en magnetlist är det bästa sättet att förvara knivarna utan att riskera att skada eggen. Det är dessutom otroligt snyggt!
SATAKE arbetar för att användarna ska våga blanda knivar från olika knivserier. Det ger inte bara möjligheten att välja sina favoriter, oavsett stil, det skapar också ett mäktigt konstverk i köket.

 

SATAKE AME är en vacker serie knivar med balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.

 

SATAKE HOUCHO (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft.

 

SATAKE KURO är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Bladet är av 67 lager damascusstål.

 

 

Förutom att förvara knivarna på en magnetlist eller en magnetbräda så ska knivarna skötas om. Ett bryne är inte en slipstav. Ett bryne är till för att ”ställa äggen” dvs att räta upp en egg som böjts lite av upprepat användande. Brynet tar alltså inte fram en ny egg eller ny skärpa utan ser till att den befintliga eggen är rak är rät.

 

SATAKE KERAMISKT BRYNE - Ett koniskt keramiskt bryne. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.

 

SATAKE DIAMANTBRYNE - Ett koniskt diamantbryne med handtag i tåligt trä. Brynet har applicerade industridiamanter som ger ett snabbt och effektivt resultat.

 

 

Vad gör man då när eggen till sist ger med sig och inte längre går att räta upp med ett bryne? Då slipar man fram en ny egg på bladet. Att slipa på japanska våtstenar är absolut bäst, men det kräver också sin kunskap och tid. Rullslipar ger viss skärpa, men repar och rufsar till knivseggen vilket innebär att skärpan inte kommer att vara långvarig.
SATAKE tipsar om testvinnaren Vulkanus knivslip som är överlägsen när det gäller slipverktyg utöver våtstenar. Vulkanus Professional fick 5 plus i Aftonbladets stora knivslips-test.

 

VULKANUS PROFESSIONAL - Vulkanus knivslip har länge varit marknadsledande. Vulkanus anpassar slipvinkeln automatiskt mellan 11 - 21 graders vinkel. Den ger ett otroligt bra slipresultat, stabilt grepp för öppning av de vinklade slipstålen, med kraftig fjädring och kraftiga slipstavar.

 

 

SATAKE VÅTSTEN 1200 GRIT – Vill ni fördjupa er i hantverket att slipa knivar på våtsten så rekommenderas en Satake 1200 grit-sten till att börja med. På Vikingsun.se finns tydliga filmklipp med instruktioner till slipning på våtsen.

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2021-02-25 11:24

JULIG RÖDKÅLSSALAD MED GRENADIN

 

RÖDKÅLSSALLAD MED ÄPPLE & GRENADIN

500 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
salt & svartpeppar

2 äpplen
1,5 msk Grenadine (granatäppelextrakt)

2 rödlökar
2 msk 24% ättika
4 msk socker
6 msk vatten

 

Koka upp lagen till rödlöken. En klassisk 1-2-3-lag. Rör runt så att sockret blandas ut och dra kastrullen från värmen vid uppkok.
Låt lagen svalna. Skala och skiva rödlökarna tunt med en mandolin. Lägg in dem i den kalla 1-2-3-lagen och låt dem dra i 60 minuter.

 

 

Strimla rödkålen med en grovstrimlare. Blanda vinägretten (olja, vinäger, salt och peppar) i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen.
Låt dra i 30 minuter.

 

Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en separat bunke och häll på Grenadin. Vänd runt och låt dra i några minuter.

 

När de tre olika delarna till salladen är klara ska de blandas ihop i en stor salladsskål. (Häll bort så gott som all lag från rödlöken först.)
Vänd runt så att det hela blandas till en stor, röd, vacker sallad.

 

Artiklar:

Satake Grovstrimlare

Satake Kuro Santoku

Continenta skärbräda

 

 

 

Admin 2020-12-02 13:36

GLÖGG I GRYTAN

 

15-MINUTERSGLÖGG SPETSAD MED JIM BEAM

 

2 torkade pomeransskal
3 kanelstänger
25 kardemummakärnor
25 kryddnejlikor
1 tumstor bit färsk ingefära
1 dl Jim Beam
1 fl gott rött vin
1,75 dl strösocker

 

Går det att göra glögg från grunden på bara 15 minuter? Jajamensan!

 

Börja med att göra en bas till glöggen;

Mortla nejlikor och kardemummakärnor, krossa kanelstängerna. Skala och hyvla ingefäran med en skalare.
Lägg skivorna i en liten gryta tillsammans med pomeransskal och mortelns innehåll. Slå på 2 dl vin och 1/2 dl vatten och koka upp.
Låt stormkoka i 3-4 minuter och slå sedan på Jim Beam, dra kastrullen direkt åt sidan.

 

Värm under tiden upp resten av vinet med 1,75 dl socker. Ta fram en tesil och sila ner den snabbkoncentererade glöggbasen.
Låt värmas tills sockret smält, men det får ej koka.

 

Servera med klassiska mandlar och russin och gärna en pepparkaka med ädelost.

 

Artiklar:

Satake Nabe Gjutjärnsgryta 1,8 liter

Satake Nabe Gjutjärnsmortel

Satake Dubbelsidig skalare

 

 

 

 

 

 

Admin 2020-11-23 12:49
Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.