ÅRETS JULKLAPP - SATAKE HOUCHO SET MED SANTOKU & NAKIRI I BALSABOX MED MYNT

Serien Houcho (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. Houcho är vår bäst säljande knivserie.

 

Varför inkludera ett mynt när du ger bort en kniv?
I varje presentbox av serien Houcho ingår en japansk Yen. Av anledningar som historiker inte kommit helt överens om - långt tillbaka för hundratals (kanske tusentals) år sedan - trodde folk att gåvan av en kniv innebar otur för ett förhållande.

Med andra ord skulle kniven metaforiskt “klippa” banden som binder två personer samman. Denna påverkan är ännu värre om mottagaren är din partner - vissa tror att kärleken snart kommer att upphöra efter att kniven ges i present eller att en kniv som bröllopspresent kommer att bryta äktenskapets band.

Det var därför, långt innan rationalitet och vetenskap började ersätta vidskepelse så började traditionen att de som ger en kniv också fäster ett mynt på bladet eller inkluderar det med gåvan. Mottagaren av kniven ger sedan slanten till gåvogivaren, vilket "betalar" för kniven och på så vis behålls förhållandet intakt.

Så förutom att ge mottagaren en chans att symboliskt köpa bladet med ett mynt, kan myntets lycka även bryta knivens otur. Myntet gör också din redan utmärkta present så mycket mer minnesvärd!

 

Admin 2021-09-07

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.