SATAKE - KNIVAR MED TRADITION OCH HISTORIA

 

 

SATAKE KURO

SKÄRPA – STYRKA – PRECISION

Kuro är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. 

  • 67 lager damascusstål
  • Kärna av VG10-stål
  • 58 HRC
  • Bränt trähandtag med 18/8-stål i bolster och skaftände
  • Handsmidda knivar i vacker trälåda

I serien finns följande modeller;

Brödkniv, Chopper, Brödkniv & Mori har alla ett segt 5CR15MOV-stål i bladet som gör knivarna tåliga och samtidigt enkla att slipa upp.

I Satake Kuro-serien finns också två knivset;

Samt en vacker magnetisk knivbräda för upp till 5 knivar.

Tillverkningen av Kuro-serien är ett sant hantverk. Se filmen nedan för en inblick i skapandet.

KURO-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Knivserien Kuro passar dig som vill ha riktigt bra knivar med kvalitativt stål och en väl balanserad tyngd, samtidigt som de är väldigt vackra där de hänger på väggen.

 

 

SATAKE PROFESSIONAL

Professional-serien är framtagen av Satake i nära samarbete med svenska kockar. Knivarna tillverkas i Seki City, Japan. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.

  • Blad av AUS8-stål
  • Kniven är smidd i ett stycke med mjukt format bolster
  • Handtag i mycket tåligt pakkaträ
  • Knivarna levereras i elegant presentbox

I serien finns följande modeller;

PROFESSIONAL-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Knivserien Professional passar både proffessionella kockar och hemmakockar som vill ha riktigt bra japanska knivar med kvalitativt stål och riktigt stabilt och bekvämt handtag.

 

 

SATAKE KAIZEN

Det senaste tillskottet bland de fantastiska knivarna från Satake är Kaizen. En premiumserie från knivarnas huvudstad Seki City, Japan. Knivarna har ett skaft av oregelbundet ådrat olivträ och ett tunt och elegant 67-lagers damascusblad, 66 lager supportstål och en kärna av ytterst kvalitativt MVS10Cob-stål.

Ordet Kaizen står för den ständiga strävan mot förbättring och denna nyhet i Satakes sortiment är en serie knivar av absolut högsta klass.

  • Skaft av vacker oregelbundet ådrat olivträ
  • Blad av 66 lager Damascusstål
  • Kärnstål av MVS10Cob-stål

I serien finns följande modeller;

I Satake Kaizen-serien finns också två olika knivset;

 

 

SATAKE HOUCHO

Serien Houcho (Kockkniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft av magnoliaträ.

  • Blad av Hi-Carbon Steel
  • Slipvinkel 15 grader
  • Handtag i magnoliaträ
  • Slipas med sten eller keramiskt bryne
  • Tillverkade i Seki City, Japan

I serien finns följande modeller;

I Satake Houcho-serien finns också sex olika knivset;

HOUCHO-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Med tanke på det låga priset så är detta en kniv som de flesta har råd med. Bladet är av ett bra stål som håller skärpan länge och samtidigt är enkelt att slipa upp. Därför passar kniven de flesta. Önskar du en kniv som inte är för tung och dessutom har ett plånboksvänligt pris så är den klassiska Houcho-serien det perfekt valet.

 

 

SATAKE AME

Satake Ame är en vacker serie knivar med kraft, styrka, balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till.

Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.

  • Handbankat blad av 5 lager AUS10-stål
  • 60-61 HRC
  • Bolster & ändstycke i rostfritt stål
  • Handtag av Vril* från bland annat lärk, persikoträd, kemfer & lönn

* Vril - eller masur som det också kallas, är en utväxt på ett träd där fibrerna går åt olika håll istället för lodrätt. Vril/Masurvirke är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Se bildexmpel nedan.

I serien ingår följande modeller;

I Satake Ame-serien finns också ett knivset;

AME-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Satake Ame är verkligt vackra och spännande knivar. Handtagen i sig är som konstverk och bladens regnmönster gör det till en vinnare redan när de hänger på knivlisten på väggen. Gillar du att arbeta med aningen tyngre och rejäla hantverksknivar för en human prislapp är detta kniven för dig.

 

 

SATAKE NOVAC

Satake Novac var den första kniven från Satake som kom från Japan till Sverige. Novac har utsetts till "Bäst i test" i både Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP – prova så förstår du varför. Hålen och luftspalten gör att det du skivar och hackar inte suger fast på bladet.

En riktigt stabil och mycket praktisk kniv som underlättar arbetet i köket. Knivens handtag är av antibakteriebehandlad plast vilket gör rengöringen väldigt enkel.

  • Blad av Hi-Carbon steel
  • Handtag i antibakteriebehandlad plast
  • Slipvinkel: 15 grader
  • Tillverkade i Seki City, Japan

I serien finns följande modeller;

NOVAC-SERIEN PASSAR DIG SOM...
Precis som Houcho-serien är detta en serie med riktigt bra pris. Bladet är av ett bra stål som håller skärpan länge och samtidigt är enkelt att slipa upp. Därför passar kniven de flesta. Plasthandtaget gör rengöringen mycket enkel och därför är Novac en mycket vanlig kniv i både restaurangkök och i hemmahushåll. Enkelt, smidigt och funktionellt.

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

 

 

 

 

Admin 2022-03-29 15:52

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.