ZANMAI - JAPANSK PERFEKTION

Mcusta Zanmai knivar är tillverkade i Seki City, som är det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning. Dessa knivar är så nära man kan komma traditionellt japanskt hantverk och modern cutting edge-teknik. Mcusta är trots sin ringa storlek ett världsberömt knivmärke som under de senaste 20 åren varit mycket populärt. Lanseringen av Zanmai blev en succé. – Mcusta hade tillfört attityd och ergonomi till ett redan vinnande japanskt knivkoncept! 

Uttrycket ZANMAI används i det japanska språket när man vill tala om att något är lyxigt. Ordet i sig kommer från sandskriftstermen ”Samadhi” som refererar till det tillstånd då man uppnår full meditation. Vi lovar att knivarna lever upp till allt vad ordet Zanmai betyder. Knivarna är givetvis smidda och handslipade i bästa tänkbara material. De är sylvassa och håller skärpan länge. 

Zanmai Hybrid Splash

Hybrid Splash är en serie knivar med 32 lager vackert damascusblad och en kärna av VG-10-stål. Bladet har en så kallad Hamaguri-form och handtaget är ett fint hantverk av Pakkaträ som är mycket hållbart och står emot både slitage och vatten.

I serien finns följande modeller;

 

 

Mcusta / Zanmai Flame

Flame Classic Pro Damascus är en japansk knivserie med mycket vackert handtag av rött pakkaträ. Bladet är gjort av 32 lager Damascusstål med en kärna av VG-10-stål.

Handtaget av rött pakkaträ ger ett mycket bekvämt grepp och är fixerat med tre nitar varav en av dem är vackert mosaikprydd. Bottendelen på handtaget är platt och kan användas för att till exempel krossa vitlök och liknande uppgifter i köket.

I serien finns följande modeller;

 

 

Mcusta / Zanmai Classic Damascus Corian

Classic Damascus Corian är en japansk serie som urskiljer sig tydligt med sitt vackra damascusblad, men framförallt av det vita handtagaet av corian. 

Knivbladet är belagt med hela 33 lager av damaskusstål och har en kärna av VG-10. Handtagen är tillverkade i Corian, ett kompositmaterial som består av 2/3 naturliga mineraler och 1/3 akryl, samt pigment.

 • Blad av 33 lager damaskusstål med kärna av VG-10.
 • Handtag av vit Corian
 • Bolster och skaftände av stål, änden kan användas för att tex krossa vitlök

I serien finns följande modeller;

 

Mcusta / Zanmai Modern Molybdenum

Modern Molybdenum från Zanmai är en fantastisk serie knivar till ett riktigt bra pris. Bladet är gjort av Vanadium 8A och har en hamaguriform, vilket innebär en ideal skärstruktur med sann skärpa och bladstyrka.

Handtaget är gjort i svart pakkaträ och har en mjuk ergonomisk utformning som ger ett bra och stabilt grepp.

 • Blad av Vanadium 8A
 • Hamaguriformat blad
 • Handtag av svart pakkaträ

I serien finns följande modeller;

 

Mcusta / Zanmai Revolution

Mcusta / Zanmai Revolution är en serie fantastiska knivar med ett mycket tunt blad av tre lager stål med ett kärnstål av SPG2, ett japanskt pulverstål känt för utmärkt motståndskraft mot slitage och korrosion. Hårdhetsnivån är 61HRC med en fantastisk hållbar skärpa. Den mjuka linjen mellan sidornas supportstål och kärnstålet ger ett otroligt vackert blad med design som påminner om japanska svärd.

Revolution har ett ergonomiskt mjukt, böjt handtag till skillnad mot många andra modeller från japanska Zanmai. Det vackert designade handtaget ligger perfekt i handen och ger ett fast och stadigt grepp. 

 • Väldigt tunt blad av 2 lager supportstål och kärna av SPG2, Japanskt pulverstål
 • 61 HRC
 • Fantastisk hållbar skärpa
 • Ergonomiskt handtag av pakkaträ
 • De 4 modellerna finns både med svart & rött handtag

I serien finns följande modeller;

 

 

Höggupplösta bilder från inlägget finns här>>

 

Admin 2022-04-01 14:10

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.