SATAKE - SKARP MÅNGFALD

 

När man sätter upp tavlor – Då måste ju inte alla tavlor vara från en och samma konstnär, i en och samma stil, i exakt likadana ramar.
Att hänga sina knivar på en magnetlist är det bästa sättet att förvara knivarna utan att riskera att skada eggen. Det är dessutom otroligt snyggt!
SATAKE arbetar för att användarna ska våga blanda knivar från olika knivserier. Det ger inte bara möjligheten att välja sina favoriter, oavsett stil, det skapar också ett mäktigt konstverk i köket.

 

SATAKE AME är en vacker serie knivar med balans och tradition som ledord i designen. Namnet Ame är japanska och betyder regn, något som bladets design har inspirerat till. Bladets så kallade "Rain Pattern" är inte bara vackert för ögat utan gör också att råvaror som till exempel potatis inte sugs fast på bladsidan när man skär.

 

SATAKE HOUCHO (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft.

 

SATAKE KURO är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Bladet är av 67 lager damascusstål.

 

 

Förutom att förvara knivarna på en magnetlist eller en magnetbräda så ska knivarna skötas om. Ett bryne är inte en slipstav. Ett bryne är till för att ”ställa äggen” dvs att räta upp en egg som böjts lite av upprepat användande. Brynet tar alltså inte fram en ny egg eller ny skärpa utan ser till att den befintliga eggen är rak är rät.

 

SATAKE KERAMISKT BRYNE - Ett koniskt keramiskt bryne. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.

 

SATAKE DIAMANTBRYNE - Ett koniskt diamantbryne med handtag i tåligt trä. Brynet har applicerade industridiamanter som ger ett snabbt och effektivt resultat.

 

 

Vad gör man då när eggen till sist ger med sig och inte längre går att räta upp med ett bryne? Då slipar man fram en ny egg på bladet. Att slipa på japanska våtstenar är absolut bäst, men det kräver också sin kunskap och tid. Rullslipar ger viss skärpa, men repar och rufsar till knivseggen vilket innebär att skärpan inte kommer att vara långvarig.
SATAKE tipsar om testvinnaren Vulkanus knivslip som är överlägsen när det gäller slipverktyg utöver våtstenar. Vulkanus Professional fick 5 plus i Aftonbladets stora knivslips-test.

 

VULKANUS PROFESSIONAL - Vulkanus knivslip har länge varit marknadsledande. Vulkanus anpassar slipvinkeln automatiskt mellan 11 - 21 graders vinkel. Den ger ett otroligt bra slipresultat, stabilt grepp för öppning av de vinklade slipstålen, med kraftig fjädring och kraftiga slipstavar.

 

 

SATAKE VÅTSTEN 1200 GRIT – Vill ni fördjupa er i hantverket att slipa knivar på våtsten så rekommenderas en Satake 1200 grit-sten till att börja med. På Vikingsun.se finns tydliga filmklipp med instruktioner till slipning på våtsen.

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2021-02-25 11:24

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.