MAC

När kockarna själva får välja, en favorit sedan 1984. 

MAC Japanska kvalitetsknivar av högsta klass!

 

MAC-knivar är precisionsverktyg, skapade, monterade, polerade och vässade av japanska hantverkare. Varje kniv är utrustad med rakbladsvass egg, bekväma handtag och perfekt balans. Knivarna är mycket populära både bland professionella kockar och entusiastiska matlagare världen över, med fler än 25 mijloner sålda knivar sedan 1964.

 

MAC står för Molybden Alloy Carbon. Det är de viktigaste delarna i stålet på alla blad. Molybden tillsätts för att öka hårdhet och seghet. Alloy står för legering. Carbon/kolstoft tillsätts för att bladet ska få skäregenskaper. Dessutom extra krom som förhindrar rost och ger glans. Detta stål kan slipas och poleras, vilket i sin tur ger materialet seghet och uthållighet. Knivarna är motståndskraftiga mot slag, stötar och rost. Mac knivarnas handtag är gjorda av Björk, skivad och laminerad med epoxy lim under högt tryck. Valet av träslag och skaftets polering gör att det är mycket motståndskraftigt mot fett, vatten och diskmedel. Skaftet är utformat speciellt för professionell användning.   

 

ULTIMATE SERIEN Extra hårt High Carbon MAC superior stål. Eggen kan slipas ännu brantare och håller skärpan längre. Bolster i stål som är smidd i ett med bladet. Knivarna är ett fantastiskt handarbete med fin vikt och gravyr på knivbladet. I detta stål är det tillsatt Tungsten för att ge den ultimata eggen.

 

SUPERIOR SERIEN Producerad av rostfritt Superior Mac stål. Stålet har gått igenom en extra härdning. De är något hårdare än vanliga Mac, vilket gör att bladen håller sig skarpare längre. De flesta modeller har sandblästrad kant.

 

PROFESSIONAL SERIES Rakbladsvassa knivar som har en legering av hårt stål. Producerad av molybden, krom, vanadin Mac stål. Något mjukare än knivar i Superior-serien. Knivarna har bolster i stål vid övergången till bladet.

 

CHEF SERIEN - Knivarna produceras av samma stål som professional serien, men utan smitt bolster mellan skaft och blad.

 

ORIGINALSERIEN - Produceras av Mac stål. Något tunnare blad. De flesta modeller har rund spets och högt skaft för bättre komfort.Bladet har hål för upphängning.

 

DAMASKUS SERIEN - Stålet är damask med kärnstål av High Carbon, Chrome och Vanadin Mac stål .Bladen kan slipas mycket vassa. Kniven är smidd med 32 lager av rostfritt stål på varje sida av stål kärnan. Stålet får ett vackert utseende och på den här serien är handtagen ovala.

 

JAPANESE SERIEN - Den japanska serien FKW-serien är en förbättrad version av de traditionella sashimi/filé knivarna, känd som Yanagiba, Shobu eller sashimi Bouchou. Tillverkad av rostfritt stål, kol /volfram stål AUS8W som innehåller vanadin, molybden och 13% krom. Stålet är rostfritt. Varje kniv är försiktigt slipad vid mycket låg temperatur för att säkerställa bästa möjliga egg med en hårdhet av 59HCR. Det är asymmetriskt finslipat. Det betyder att kniven  har en sida finslipat och att andra sidan är platt.Det är perfekt att skära tunna skivor av fisk, skinka eller tranchera en stek. Skaftet är gjort av Björk med inslag av japansk Bok.

 

Sortering:

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.