DEN ÖVERLÄGSNA KNIVSLIPEN

VULKANUS® Professional har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslip för både raka och tandade knivblad. Vulkanus erbjuder både slipning och bryning i en och samma enhet. Med en patenterad fjäderteknik och hög kvalitet av rostfria stålkomponenter säkerställs både lång livslängd och säkra livsmedel.

 

 

Läs mer om produkten här >>

 

Hitta en återförsäljare nära dig här >>

 

Knivslipen Vulkanus Professional tog hem FEM PLUS i Aftonbladets stora knivslipstest 2019 och utsågs till klar testvinnare med utmärkt resultat.

”Vinnaren fixar skärpan på två röda”

”Passar europeiska, japanska och sågtandade knivar”

”Det går verkligen fort”.

 

Den bästa slipen för era stålknivar, fungerar även förtandadeknivar. Vulkanus har fört hantverket knivskärpning till en nivå av perfektion – en perfekt knivslipför både raka och tandade knivblad. Än har vi inte testat en ”knivslip” som klarar av att slipa så imponerande som Vulkanus.

 

Att slipa på våtsten är självklart nummer Ett i knivsliparvärlden men det kräver kunskap, övning och praktiserande. Vill du då ha ett enklare alternativ så välj det ”bästa” alternativet i modern tid. Du grundslipar, finslipar och bryner upp eggen i tre enkla steg. Alla steg är separata från varandra vilket gör din slipning väldigt noggrann. Och noggrannhet är viktigt vid slipning - Knivarna blir sylvassa!

 

Något som ärhelt fantastiskt är att denna uppfinning även klarar av tandade blad - och din brödkniv ska även den vara riktigt vass!

 

Testet av Vulkanus med Aftonbladets Jon Hansson i sin helhet;

Vad: Kryss-stål för både slipning av ny egg och underhåll av skärpan.

Passar: 
Europeiska, japanska och sågtandade knivar.

Kommentar:
 De schematiska bilderna på undersidan av manicken visar hur den ska användas men efter visst dividerande kollar vi även en youtube-film. Då är allt kristallklart. Dra med knivspetsen nedåt för grovslipning och ny egg, dra sedan med spetsen uppåt för finputs och dra sedan vågrätt för den sista touchen. Fyra, fem drag av varje sort rekommenderas och då blir den japanska kniven ganska vass och den europeiska något mindre så. Men med upprepad behandling – och det går verkligen fort – plus aningen hårdare tryck är båda knivarna riktigt vassa. Att få till eggen längs bak vid klacken på knivarna och att få ny skärpa på sågtandade knivar kräver någon minuts övning men sedan funkar det fint. Kan diskas i maskin. Dyr men snygg. Finns även i en billigare modell i plast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admin 2019-05-14

Ej inloggad

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
OBS! Vi säljer endast till Återförsäljare.