Frederik Zäll var i vanlig ordning i TV4 Nyhetsmorgon och lagade upp finfin mat.
Just denna gång var det poké bowl som stod på schemat och receptet har vi äran att dela med er här på bloggen.
![](/images/1.1140.1705100928/hawaiian-tuna-poke-bowl-lyxlagat.jpg)
POKÉ BOWL – Hawaiian Tuna
1 bowl
1 portion sushiris
2 nävar blandad sallad
½ mogen mango
½ mogen avokado
50 g rättika
50 g morot
100 g färsk tonfisk
Japansk soja
Flingsalt & szechuanpeppar
Gräslök
½ msk tångkaviar
Salt & vitpeppar
Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med. Skär tonfisken i stora fina
tärningar och marinera i lite japansk soja i minst 30 minuter.
Skär det fina mangoköttet i tärningar, skiva avokadon fint. Strimla skalad rättika och morot i riktigt fina, tunna strimlor.
Skär gräslök finfint. Blanda samman med en liten nypa flingsalt och szechuanpeppar och vänd tonfisktärningarna i blandningen.
Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på mangobitarna, avokado, rättika och
morot. Allt i separata högar, snyggt och prydligt.
Lägg tonfisktärningarna i mitten och bränn av med en brûléebrännare om ni har.
(Detta är inte ett måste, tonfisken kan ätas som den är)
Toppa med tångkaviar och lite pressad lime.
Admin 2017-07-01 09:27