KAI WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök.