Satake Saltsten är ett helt block av salt från Himalaya med tillhörande hållare. Saltstenen smaksätter dina maträtter och ger en utsökt salt touch!
Saltsten rumstempererad: Ställ fram saltstenen på bordet i sin hållare på ett underlägg och använd Satake Flame Master eller Flame King för att smaksätta och tillaga grillspett, skivor av lax, grönsaker eller delikata kuber av till exempel entrecôte. Inga kryddor behövs! Stenen ger all smak!
Saltsten i ugnen: Du kan hetta upp saltstenen i ugnen gradvis till max 220°C för att sen placera den på underlägg mitt på bordet. Gästerna kan sen smaksätta och steka råvaror i tunna skivor direkt på den heta salta stenen.
Saltsten på grillen: Det går utmärkt att använda saltstenen på grillen. Tänk på att inte ställa en kall sten direkt på en het grill, utan du måste "smyga" in den i värmen, lite i taget för att den inte ska riskera att spricka.
Saltsten på spisen: Tack vare den smarta hållaren kan saltstenen även placeras (i hållaren) direkt på en induktionsplatta och värmas upp i lugnt tempo. Fördelen med att ha stenen på värmekällan är givetvis att värmen är konstant och inte avtagande då. Var försiktig med era spishällar så att ytan inte repas. Ett tips är att ha en lös induktionsplatta med elkabel och ställa hela anordningen direkt på middagsbordet för gästerna att smaksätta och tillaga på.
Saltstenen i frysen: Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten. Tärna lite exotiska frukter och vänd runt dem på saltstenen innan de serveras i portionsglas med lite kokosgrädde och sockerrostade mandlar så har du skapat en riktigt läcker efterrätt.
Skötsel av din saltsten: Efter att saltstenen svalnat, skölj och torka den noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper ska inget rengöringsmedel användas. En scotch bright svamp med lite varmt vatten är bra till rengöringen. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen. Den tål absolut ej diskmaskin.
Tips: Låt dina gäster rimma sin egen laxbit medan du gör den dillstuvade potatisen! Skär Salmalax eller annan sk sushilax i centimetertjocka skivor och rimma direkt på rumstempererad saltsten, cirka 2 minuter per sida. Om du vill så är det riktigt gott att även halstra den rimmade laxen direkt på saltstenen med hjälp av en Flame Master eller Flame King.
Himalayasalt är ett 100% naturligt salt på jorden som innehåller sammanlagt omkring 90 procent olika ämnen som vår kropp behöver och har en naturligt låg jodhalt, 84 olika mineraler och element. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfekt kristallin struktur. Himalayansaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. Saltet smälter vid ca 800°C.
- Material: Himalayasalt
- 100% naturligt kristallsalt utan tillsatser
- Max temp: 220°C.
- Sten Mått: 30x20x3 cm
- Hållare Mått: 39x20x3 cm
- EAN 7340039201065
Ladda ner högupplösta bilder här>>
Ladda ner instruktioner & recept här>>