Satake gjutjärnspanna håller hela livet om du sköter om den. Pannan är mattemaljerad vilket ger det perfekta resultatet och gör pannan lätt att använda och rengöra och står dessutom emot rost bra. Pannan tål diskmedel. Fungerar på alla värmekällor och tål höga temperaturer.
- 4 mm gjutjärn
- Mattemaljerad
- Handtag i rostfritt stål
- Ergonomiskt handtag med stabilt grepp
- Rostar ej lika lätt som andra gjutjärnspannor
- Tål diskmedel
- Tål ej microvågsugn
- Mått: Ø 22 cm
- Vikt: 1,54 kg
Innan första användning ska panna diskas och torkas ordentligt. Fetta in pannan med lite matolja. Undvik att hetta upp stekpannan när den är tom.
Använd gärna redskap av trä. Försiktig användning av metallspatel eller stekspade är ok, men försök att undvika metallredskap när du just gjort en infettning av stekpannan. Förvara inte mat i gjutjärnspannan. Det är dåligt för både stekpannan och maten.
Rengör inte stekpannan förrän den har svalnat. Kan rengöras med endast hett vatten, men tål även handdisk med lite diskmedel och borste. Använde du tillräckligt med stekfett så bör varmvatten och borste räcka vid rengöring.
Sitter matrester fast för hårt så skölj med lite salt och rapsolja. Borsta rent. Skulle det fortfarande sitta fast rester, häll några matskedar rapsolja och grovt salt i stekpannan och skrubba med en pappershandduk tills det släpper. Undvik att blötlägga gjutjärnspannor.
Torka noggrant med en trasa eller papper direkt efter rengöring. Repor och färgförändringar påverkar inte pannans prestanda.
Stekpannan måste vara absolut torr innan den ställs undan. Ska man stapla flera pannor så lägg ett lager hushållspapper mellan dem. Detta håller fukten borta och skyddar stekytan.
Skulle ni i framtiden ändå få lite rost på stekpannan så gå igenom den första diskningen och sedan infettningen så är pannan som ny igen.