Culimat Mathias Dahlgren edition digital köksvåg, precision och design i perfekt symbios!
I den moderna matlagningsvärlden är noggrannhet avgörande för att uppnå framgång i köket. En köksvåg, designad i samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren, är ett oumbärligt verktyg som erbjuder en mängd fördelar. En köksvåg kan revolutionera dina kulinariska äventyr och hjälpa dig att skapa mästerliga rätter!
Exakt mätning
En köksvåg ger oslagbar noggrannhet jämfört med volymmätningar med skopor och koppar. Med denna våg kan du mäta exakt från 0,1 gram upp till 5 kg, både torra och flytande ingredienser. Det är tack vare noggranna mätningar man uppnår konsekventa resultat varje gång du bakar eller lagar mat. Mathias Dahlgren, känd för perfektion i köket, rekommenderar starkt användningen av en köksvåg för att uppnå bästa möjliga resultat.
Receptomvandling och skalning
En köksvåg underlättar receptomvandling och skalning när du behöver anpassa receptet för att passa antalet portioner. Genom att exakt mäta ingredienserna kan du undvika obalanserade smaker eller problem med textur och konsistens.
Baking
Inom bakning är noggrannhet avgörande för att uppnå perfekta resultat. En köksvåg är ovärderlig när det gäller att mäta ingredienser som mjöl, socker och smör. Små variationer i mängd kan påverka slutresultatet avsevärt.
- Fyrkantig plattform i rostfritt stål
- Viktgivare med hög precision
- Kan även mäta Volym
- Viktkapacitet: 0,1 gram - 5 kg
- Välj enhet: Kg/Lb
- LCD-skärm med vit bakgrundsbelysning och svarta siffror
- Skärmstorlek: 58 x 27 mm
- Vattentålig klass IPX6
- Touch-knappar
- Automatisk nollställning
- Auto av / Manuell av
- Indikering för låg batteriström (Lo) / Överbelastningsindikering (Err)
- Ström: 2 x 1,5V AAA-batterier (ingår ej)
- Ladda ner engelsk manual här
Nedan följer några fina tips från Mathias Dahlgren;
Varför väga mat på en våg ?
1. Personligen använder jag mest vågen hemma när jag ska baka - Inom bakning arbetar jag oftast med konstanta mätbara produkter. Tex mjöl, socker, mjölk, äggvita, havregryn etc. Bakning som sker på en så kallad ”höft” brukar ha en tendens att bara lyckas ibland, mycket roligare med ett lyckat resultat nästan varje gång istället för tvärtom tycker jag.
2. Tarafunktionen är mycket användbar - Istället för att använda en massa prylar och mått som sedan ska diskas, ställer man tex bunken man ska blanda i på vågen och nollställer vågen. Sedan kan man väga varje sak man tillsätter i bunken och därefter nollställa och väga vidare tills man är färdig.
3. Halvering eller multiplicering av ett recept skrivet med viktenheter - Låt oss säga att du finner ett recept på en mjuk kaka i en tidning som verkar god och som du vill prova men ni är bara 4 och inte tolv som ska äta. Hypotetiskt... Grundreceptet innehåller 250 gr äggulor, 140 gr florsocker, 400 gr vetemjöl etc. Du delar receptet på 3 - 83 gr äggula, 47 gr flour socker, 133 gr vetemjöl.
4. Kontroll/köksekonomi - Om man vill veta hur mycket man har av något och om det räcker till det man ska göra kan vågen vara ett bra hjälpmedel. Man kanske inte måste gå och handla, det man har räcker gott och väl. Räcker 3 kycklingfiléer till 4 portioner eller är det för lite ?
5. Portionerna - Du kanske gör en smet pannacotta som du ska fylla upp och gjuta i portionsglas för att sätta sig i kylen. Receptet på smeten har 450 gr i volym, du ska fylla 6 glas med precis lika mycket i alla glasen. Enklaste sättet är att ställa ett glas på vågen och nollställa den. Fyll varje glas med 75 gr smet.
Mathias Dalhgrens ”Tunna pankisar”
8-10 st
200 gr ägg / 3 st medelstora ägg
360 gr vetemjöl / 6 dl vetemjöl
250 gr mjölk/ 2,5 dl mjölk
6 gr salt/ 1 tsk
75 gr smör till stekning
Blanda eller mixa allt till slät smet. Stek i medelvarm stekpanna med smör till gyllene på första sidan och något kortare tid på andra sidan.
Tips ! Gör gärna smeten en dag innan stekning och förvara i kyl under lock för ett ännu bättre resultat.
Vänligen / Mathias