SHUN PREMIER är en exklusiv knivserie från KAI och ett riktigt hantverk.
SHUN betyder "på toppen av perfektion". Ytan på knivarna hamras för hand, vilket kallas för Tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik tillsammans med ultimat skärpa. Bladen har en massiv kärna av VG-MAX stål med en hårdhet på 61 ± 1 HRC.
Handtaget av brun valnöt har en ergonomisk form och passar både för vänster- och högerhänta. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design.
Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.
- Vacker japansk grönsakshacka / Nakiri från KAI som passar utmärkt till att skära och hacka grönsaker.
- Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster.
- Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish.
- Passar både för vänsterhänta och högerhänta.
- Hårdhet 61 HRC ± 1
- Mått blad 14 cm
- Mått handtag 11 cm
- Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
Vad är en Nakiri? Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision.
Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.